Birdfiles.com Birdfiles.com
Valitse:

 

Tekstiviestit

LINTUTIEDOTUS tekstiviestien käyttöohjeTekstiviestit numeroon 040-507 9621 tai 040-546 7429.


Havaintojen tekoPerusilmoitus havainnosta (max 160 merkkiä):

H LAJI KUNTA KUVAUS

Esim. H LIEJUK ESPOO S-OJANALTAAN KOILLISNURKKA

HP LAJI KUNTA KUVAUS

Esim. HP GALCHL ESPOO S-OJANALTAAN KOILLISNURKKA EDELLEEN


Hälytykset

Voit pyytää hälytytyksiä tekstiviesteillä harvinaisista lintuhavainnoista. Hälytysviestissä on avaintiedot havainnosta. Tekstiviestit maksetaan etukäteen joko Nordean e-maksulla (Solo) tai pankkisiirrolla Oy Santa Margarita SA:n tilille (127930-510418). Tekstiviestien hinta on n. 0.11 - 0.12 EUR/kpl. Osoitteessa www.santamargarita.fi/lintutiedotus voit ylläpitää ja tarkentaa henkilökohtaisia hälytysasetuksia.BONGAUSBONGAUS AVAA ja BONGAUS SULJE viesteillä voit avata ja sulkea tekstiviestien kulun.

Vastaavasti BONGAUSP AVAA ja SULJE ohjaavat PÄIVITYS-tyyppisten havisten hälytyksiä.

BONGAUS AVAA HÄLYTUNNUS ja BONGAUS SULJE HÄLYTUNNUS viesteillä voit avata ja sulkea yksittäisiä hälytysmäärityksiä.

Esim. BONGAUS AVAA MÖKKIKyselytHarvinaisten havaintojen haku maantieteellisen sijainnin mukaan:LINNUT alue (alueet: E=Etelä, L=Länsirannikko, S=Sisämaa, I=Itäraja, P=Pohjoinen)

Esim. LINNUT E

Vastauksena saat max. 5 (kuitenkin enintään 2 viestiä) viimeisintä havaintoa lintuharvinaisuuksista aluevalintasi mukaan.Harvinaisten havaintojen haku luokituksen mukaan:LINNUT luokka (LUOKAT: AH: alueharvinaisuus, HA: harvinaisuus, PH: pikkuharvinaisuus, VH: vuodenaikaharvinaisuus, SH: suurharvinaisuus)Esim. LINNUT SH

Vastauksena saat max. 5 (kuitenkin enintään 2 viestiä) viimeisintä havaintoa lintuharvinaisuuksista luokituspyyntösi mukaan.Harvinaisten havaintojen haku ilman luokitusta tai aluerajausta:LINNUTEsim. LINNUTVastauksena saat max. 5 (kuitenkin enintään 2 viestiä) viimeisintä havaintoa lintuharvinaisuuksista ilman alue- tai harvinaisuusluokkarajausta.Havaintojen haku havaintotunnuksen mukaan:LINNUT havaintotunnus

Esim. LINNUT 123

Vain yksi havaintotunnus per kysely. Vastauksena saat max. 3 viestiä, joissa on havainnon tekijän antamia lisätetoja havainnosta.Lajin havaintoyhteenveto:LINNUT laji

Esim. LINNUT SEPELSIEPPO

Vastauksena saat viestin, joissa on lajin tieteellinen ja suomenkielinen nimi, havaintojen lukumäärä ja viimeisimmän havainnon perustiedot.


SMS-ohjeet ja virheilmoituksetH tai H OHJE

Havainnon talletusohje: lähetä H LAJI KUNTA vapaa teksti numeroon 173024 (Soneralaiset) tai 040-507 9621.LINNUT OHJEKysely: viesti LINNUT HARVLUOK (luok.:ph,ah,vh,ha,sh) tai LINNUT ALUE (alueet:E,L,S,I,P) tai LINNUT LAJI tai LINNUT HAVTUNNUS tai vain LINNUTBONGAUS OHJEOhjeet: lähetä viesti LINNUT OHJE tai H OHJE, SMS-viestiohjaus: viesti BONGAUS AVAA tai SULJE.


Palvelun web – osuusKaikki tekstiviesteillä toteutetut palvelut ovat saavutettavissa myös internetin kautta. Hälytys on mahdollista ohjata myös sähköpostiosoiteeseen.

Rekisteröitynyt käyttäjä voi tallettaa omia havaintoja, selata yhteistä havaintokantaa sekä lisäksi ylläpitää omia hälytysmäärittelyjä omien tarpeidensa mukaan.